Udka pieczone z warzywami

Udka pieczone z warzywami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka

    4 szt
  • ziemniaki młode

    1,5 kg
  • marchew młoda

    3 szt
  • kalafior

    1 szt
  • czosnek

    5 ząbków
  • przyprawa kucharek smak lata

    1 łyżka
  • papryka słodka

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1/4 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • oliwa

    5 łyżek
  • przyprawa do kurczaka

    1/2 op
  • tymianek

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka umyć i natrzeć przyprawą do kurczaka.
Wstawić do lodówki na noc.
Ziemniaki i marchew oskrobać, umyć i pokroić na kawałki.
Kalafiora podzielić na różyczki i opłukać.
Czosnek obrać.
Wszystkie składniki oprócz udek wrzucić do miski, dodać przyprawy i wymieszać.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć udka, pomiędzy nie wyłożyć warzywa.
Piec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni z termoobiegiem 60 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SylwiaMagdaSabin

29.03.2012 16:00
super

pigila

19.09.2011 20:30
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat