Pierogi z kaszą :

Pierogi z kaszą :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 40 dag maki, 1 łyżeczka soli, 5 łyżek oliwy,2 łyżki maki ziemniaczanej

  • sól, pieprz mielony

  • kasza gryczana

    20 dag
  • cebula

    1 szt.
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mąki dodać sól i oliwę . Zaparzyć ją wrzącą wodą dodając ją po trochu i wyrabiając elastyczne ciasto . Zawinąć je w folię spożywczą i odłożyć . Wymieszać kaszę z zieloną pietruszką , solą , pieprzem mielonym, cebulką . Urywać małe kawałki ciasta , rozpłaszczać na dłoni . Nakładać farsz . Zlepiać pierogi . Gotować na osolonym wrzątku . Gotować do wypłynięcia . Wyjąć łyżką cedzakową .

Podawać jako samodzielne danie okraszone skwarkami z boczku lub sosem grzybowym .Można też traktować je jako dodatek do drugiego dania – podawać z mięsami w sosie i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona43

14.12.2011 10:14
ciekawe

Marzena40

17.04.2011 13:01
mniam mniam

Smakosz6

14.03.2011 10:23
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat