Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wątróbkowy gulasz

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka
1/2 kg
cebula
2
pieczarki
25 dag
papryka żółta
1
papryka czerwona
1
przecier pomidorowy
2 łyżki
śmietana
2 łyżki
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
natka pietruszki
olej do smażenia
bulion
1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbkowy gulasz

Wątróbkę kroimy na mniejsze części i posypujemy solą. Cebulę oraz papryki kroimy w niedużą kostkę. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Pokrojone składniki ( papryki, cebulę,, pieczarki) podsmażamy na patelni. Warzywa te trzymamy na ogniu czasami mieszając, aż będą miękkie. Wątróbkę podsmażyć na tłuszczu. W szklance wody rozpuszczamy kostkę bulionową, a później wlewamy ją do warzyw i dodajemy również wątróbkę. Do tych składników dodajmy przecier pomidorowy i doprawiamy solą i pieprzem. Całość gotujemy, a później dodajemy na koniec jeszcze śmietanę i pokrojoną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 06.12.2011 09:08
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak