pstrąg z grilla

pstrąg z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg patroszony

    4
  • masło

    4 plastry
  • pietruszka zielona

    kilka gałązek
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pstrągi dokładnie myjemy w zimnej wodzie, następnie oprószamy solą i pieprzem, także w środku, do środka wkładamy plasterek masła i pokrojoną drobno pietruszkę.. ja dodaję jeszcze odrobinę bazylii. Tak przygotowane ryby zawijamy dokładnie w folię aluminiową i kładziemy na ruszt grilla pieczemy po 15 min z każdej strony...przed końcem możemy delikatnie odwinąć folię i gdyby ryby jeszcze nie były całkiem dopieczone to parę minut dłużej trzymamy na ruszcie. Smacznego!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna Jussstiii

21.08.2011 11:33
super

Patrycja40

28.08.2010 12:49
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat