szparagi z sosem winegret

szparagi z sosem winegret

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi

    1,5 kg
  • cukier

    3 łyżki
  • oliwa

    3/4 szkl
  • cytryna

    2 plasterki
  • musztarda

    4 łyżki
  • ocet winny

    5 łyżek
  • kapary

    3 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

    3-4 łyżki
  • jaja na twardo

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi oczyścic, obrac z twardych części. Związac w pęczek i ugotowac tak aby główki wystawały z wody. Do gotowania dodac łyzkę cukru i oliwy oraz cytrynę. Musztardę, ocet, oliwę i reszte cukru utrzec. Dodac natkę, jajka i kapary, doprawic solą i pieprzem. Ugotowane szparagi polac sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

20.03.2011 12:07
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat