Zapiekanka z macy i jaj

Zapiekanka z macy i jaj

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółty ser

    10 dag
  • ser pleśniowy złocisty

    5 dag
  • maca

    25 dag
  • jajka

    4
  • śmietana 12-procentowa

    125 ml
  • pęczek szczypiorku

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oba rodzaje serów utzec i razem wymieszac .Masę połamac na mniejsze kawałki .Oddzielic żółtka od białek .Śmietanę wymieszac z żółtkami ,lekko posolic ,przyprawic papryką i pieprzem.Z białek ubic pianę .Kawałki macy wymieszac ze śmietaną z żółtkami ,serami i pianą .Naczynie żaroodporne wysmarowac tłuszczem i posypac bułką tartą .Masę przełożyc do formy .Zapiekac w temperaturze 180* C przez 30 minut.

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caralajna

09.08.2012 19:06
ciekawy pomysł, wart wypróbowania

Anna152

10.06.2012 07:48
super

mela25

22.05.2012 08:25
bardzo fajy pomysł

ben-ka

18.05.2011 14:55
nie jadłam,nie robiłam:) warto sobie zapamiętać.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat