Penne z grzybami i parmezanem

Penne z grzybami i parmezanem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parmezan starty

    10 dag
  • makaron penne

  • wyciśnięty czosnek

    3 ząbki
  • masło

    do smażenia
  • grzyby

    20 dag
  • papryka słodka mielona

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby pokroić wzdłuż rurki wsypać na rozgrzana patelnię z masełkiem dodać odrobinę papryki sypkiej i dusić. Ugotowany i odcedzony makaron wsypać do grzybów i chwilę razem poddusić. Następnie dodać starty parmezan i również chwile poddusić. Na wierzch posypać wyciśniętym czosnkiem i natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat