Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rożki serowe

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
1 500g
drożdże
20 20dag
cukier
1 łyżeczka
mleko letnie
1 szklanka 1 szklanka
sól
1 łyżeczk 1 łyżeczk
Sklep Prymat
masło
80 g 80 g
jajko
1 1

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki serowe

Mąkę przesiaćdo miski zrobić zagłębienie. Drożdże i cukier rozpuścić 100 ml mleka, wlać do zagłębienia, posypać niewielką ilością mąki i przyrządzić papkowaty zaczyn. Odstawić na 20 min. Na brzegu mąki rozmieścić sól, kminek, wiórki maślane i jajko Zaczynając od środka wyrobić gładkie ciasto dodając resztę mleka. Odstawić na 20 min. Zagnieść energicznie i rozwałkować na stolnicy. Pociąc na kwadraty o boku 10 cm. Uformować rożki i ułożyć na blasze. Posmarować roztrzepanym żółtkiem posypać wiórkami serowymi i kminkiem Piec 20 min w pikarniku o temp. 200 st. C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak