Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kremówka z dodatekim mandarynki

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
50 dag
mandarynki
7
budyń waniliowy
1 opakowanie
cukier puder
4 łyżki
kakao do posypania
mleko
2 szklanki
masło
3 łyżki
śmietana
1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kremówka z dodatekim mandarynki

Ciasto francuskie wyciągamy z opakowania i dzielimy na dwa kwadraty. Mandarynki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Mleko wraz z budyniem waniliowym gotujemy razem, a później dodajemy do tego utarte masło z cukrem i dalej jeszcze chwilę ucieramy. Do tej masy dodajemy aromat pomarańczowy, a później ubitą śmietanę. Do tej masy dodajemy wcześniej podzielone mandarynki. Tą masę odkładamy do lodówki na około pół godziny. Na ciasto francuskie dajemy masę, a następnie przykrywamy to drugim ciastem. Całość pieczemy przez około 15- 20 minut w temperaturze 180 stopni. Całość posypujemy na koniec z wierzchu kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 11.12.2015 19:29
ciekawe połączenie
pioge7 26.12.2011 09:16
bardzo dobra, uwielbiam
gosia47-47 07.12.2011 12:40
musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak