Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Roladki cielęce z pieczarkami

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznyclówka cielęca
60 dag
szynka wędzona
5 dag
pieczarki
5 pieczarki
cebula
1 szt
jajko
1 szt
masło
1 łyżka
olej
3 łyżki
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat
Natka pietruszki suszona Prymat
2 łyżki
żółty ser starty
2 łyżki
kajzerka
1 czerstwa
rosół warzywny
0,5 (z kostki)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki cielęce z pieczarkami

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na 6 plastrów, zbić ja tłuczkiem i posypać solą oraz pieprzem czarnym mielonym Prymat. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Pieczarki i cebulę obrać, umyć i posiekać. Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Na patelni rozgrzać masło i zrumienić cebulę razem z pieczarkami. Do miski wbić jajko, dodać odciśniętą bułkę, pieczarki z cebulą, szynkę oraz natkę pietruszki Prymat. Dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem czarnym mielonym Prymat. Przygotowaną masę rozsmarować na porcjach mięsa, zwinąć każdy plaster i spiąć wykałaczką. Roladki zrumienić na oleju, przełożyć do rondla, podlać bulionem i dusić na wolnym ogniu 45 minut. Podawać z ryżem ugotowanym na sypki i pikantną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 07.04.2012 21:26
smaczne
szajba2 04.02.2011 14:49
lubię grzybeczki
Barbara55 21.09.2010 14:08
coś konkretnego na talerz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak