Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pęczak z grochem na wędzonych żeberkach

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groch
1 szkl
pęczak
2 szkl
żeberka wędzone
30-40 dag
boczek wędzony
20 dag
marchew
1 szt
pietruszka
1 szt
cebula
1 szt
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
d
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pęczak z grochem na wędzonych żeberkach

Pęczak i groch oddzielnie zamoczyć w wodzie poprzedniego dnia. Następnie oddzielnie ugotować. (Groch ugotować w świeżej wodzie) W trzecim garnku udusić w niewielkiej ilości wody pokrojone na porcje żeberka razem z pokrojoną marchewką, pietruszką, cebulą, listkiem laurowym, odrobiną soli i pieprzu. Gdy wszystkie składniki są miękkie razem wymieszać. Podawać polane stopionym wędzonym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 10.09.2013 07:18
pyszności,
Seba 13.09.2012 10:24
pycha
ronald88 20.12.2011 09:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak