Mielone z suszonymi pomidorami

Mielone z suszonymi pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 50 dag mięsa mielonego (najlepiej z łopatki)

  • 50 dag pieczarek

  • kilka sztuk pomidorów suszonych z zalewy

  • 2 łyżki bułki tartej

  • natka pietruszki

  • ząbek czosnku

  • sól

  • łyżka masła

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zetrzeć pieczarki na tarce o grubych oczkach, lekko osolić i podsmażyć na niewielkiej ilości masła (tylko do zredukowania objętości), następnie osączyć na sitku. Pomidory suszone pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę zeszklić, dodac przeciśniety czosnek, szybko przesmażyć i odstawić. Skroić całą natkę pietruszki. Mięso przekładamy do naczynia, dodajemy jajko i bułkę tartą, solimy i pieprzymy do smaku. Następnie dodajemy wszystkie w/w składniki plus odrobinę bazylii i dokładnie mieszamy. Następnie formujemy kotlety, obtaczamy w tartej bułce, smażymy na oleju. Gotowe i bardzo smaczne! Nastepnym razem dodam odrobine fety do masy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

krokodyl

26.06.2012 09:28
super

koala

17.05.2012 15:54
pycha:)

Renata16

11.04.2012 21:59
chyba się skuszę

ZEWA

27.10.2010 20:20
fajny pomysł na mielone

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat