Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mielone z serem i papryką na parze

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe
400 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat
6 łyżek
sól
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
suszona pietruszka
1 łyżka
cebula biała
1 szt.
przyprawa do potraw Kucharek
2 łyżki
Sklep Prymat
papryka czerwona
1/3 szt.
jajko
1 szt.
ser żółty
150 (królewski)

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z serem i papryką na parze

Kroki postępowania

1
Mięso wyrabiamy z przyprawami, jajkiem, bułką tartą oraz drobno pokrojoną cebulą -na jednolitą masę.
Krok 1 - Mielone z serem i papryką na parze foto
2
Ser kroimy w malutką kostkę, paprykę myjemy, również drobno kroimy.
Krok 2 - Mielone z serem i papryką na parze foto
3
Ser i paprykę dodajemy do naszej masy z miesa mielonego i dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Mielone z serem i papryką na parze foto
4
Z mięsa formujemy nieduże kuleczki i w takiej postaci (ja jeszcze oprószyłam w garnku suszoną natką pietruszki) gotujemy na parze.
Krok 4 - Mielone z serem i papryką na parze foto
5
I gotowe! Podajemy z ziemniaczkami.
Krok 5 - Mielone z serem i papryką na parze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 14.02.2012 10:14
pyszniutkie,mniam
teresa18 02.12.2011 20:00
świetne takie kolorowo apetyczne
Lotar 01.12.2011 21:56
pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak