Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczeń z dziczyzny

5.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka z dzika
1,5 kg
wino czerwone wytrawne
1 szklanka
cebula
2
ząbek czosnku
2
liść laiurowy
1
majeranek
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
olej
1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z dziczyzny

Mięso z dzika oczyszczamy i smarujemy przyprawami: solą, pieprzem, majerankiem. Wysmarowane mięso odstawiamy na jedną godzinę do lodówki. Ząbki czosnku oraz cebule obieramy i bardzo drobno kroimy. Pokrojone składniki zalewamy olejem i wrzucamy do tego jeszcze liść laurowy. Tym przyrządzonym sosem polewamy mięso z dzika i odstawiamy na 12 godzin. W późniejszej kolejności mięso wkładamy do rękawa do pieczenia i polewamy szklanką czerwonego wytrawnego wina. Tak przygotowane mięso pieczemy przez około godzinę w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 03.01.2012 19:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak