Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

cielecina duszona z pieczarkami i papryką

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki
20 dag
papryka
20 dag
cielęcina ugotowana
1/2 kg
mleko
1/2 szkl
papryka
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
zielenina
trochę

Przepis i sposób przygotowania na: cielecina duszona z pieczarkami i papryką

Ugotowane mięso pokrajać w kostkę. Paprykę i pieczarki umyć. Paprykę oczyścić z nasion, pokrajać w drobną kostkę. Pieczarki oczyścić i także pokrajać, wymieszać z papryką, wsypać do rondelka, posolić. Ogrzewać na małym ogniu przez ok. 5 min stale mieszając. Podduszoną paprykę z pieczarkami podlać mlekiem, dodać szczyptę ostrej papryki i nieco pieprzu, wymieszać. Dodać pokrajane mięso, dusi pod przykryciem na małym ogniu często mieszając. Sprawdzić smak, ewentualnie dodać nieco pieprzu lub ostrej papryki. Gotową potrawę wyłożyć na salaterkę. Posypać posiekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak