Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa ziemniaczana z grzybami

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby
garść
włoszczyzna
20 dag
tłuszcz
troche
cebula
1 sztuka
mąka
2 łyżki
ziemniaki
5 sztuk
sól
do smaku
Sklep Prymat
ziele angielskie
troche
Sklep Prymat
ocet
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ziemniaczana z grzybami

Włoszczyznę i grzyby umyć, oczyścić, opłukać, ugotować wywar z przyprawami. Obrać ziemniaki, pokrajać w kostkę. Gdy warzywa ugotują się, odcedzić wywar, ugotować w nim pokrajane ziemniaki. Połowę włoszczyzny i grzyby pokrajać. Sporządzić zasmażkę na cebuli z mąką silniej zrumienioną, wlać do wrzącej zupy, mieszając zagotować, dodać pokrajane warzywa i grzyby, sól (i ocet) do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 02.12.2011 16:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak