Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Grzybki marynowane

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne
1/2 kg
woda
3 szklanki
ocet
1 szklanka
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
cukier
1 łyzka
Gorczyca biała cała Prymat
1 łyzeczka
cebula
2 szt
ziele angielskie
6 ziaren
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki marynowane

Ocet z wodą i przyprawami zagotować wraz z pokrojoną na plastry cebulą. Grzybki przegotować i odcedzić. Układać w słoiku, przekładając cebulą. Zalać przestudzoną zalewą i pasteryzować około 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 15.03.2013 00:26
uwielbiam takie grzybki, troszkę więcej cukru daję
Izabela28 26.12.2011 13:16
klasyczny przepis na pyszne grzybki:)
mikrusiak 30.11.2011 20:07
to to ja lubię...:P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak