Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pianka malinowa

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże
25 dkg
cukier
3/4 szklanki
sok malinowy
1/4 szklanki
Biszkopty
20 dkg
czerwona porzeczka
10 dkg
Żelatyna wieprzowa Prymat
Sklep Prymat
serek homogenizowany
3 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka malinowa

Maliny wymieszaj z 1/2 szklanki cukru, 2 serkami i łyżką żelatyny rozpuszczoną w soku malinowym. Wylej do keksówki, łyżką zrób rowek. Wstaw do lodówki. Jeden serek wymieszaj z czerwonymi porzeczkami, resztą cukru i pół łyżki rozpuszczonej żelatyny. Wlej do malinowej masy. Biszkopty rozkrusz. Posyp nimi ciasto. Wstaw do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 09.03.2012 08:32
mniam
Iwona51
Iwona51 31.01.2012 10:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak