Zupa szparagowa

Zupa szparagowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcje rosołowe

    1 kg
  • szparagi

    1 kg
  • przyprawy

    do smaku
  • śmietana 12%

    do smaku
  • koperek

    1/2 pęczka
  • włoszczyzna

    1 (krojona w paski)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować wywaru mięsno-warzywny.Szparagi obrać umyć.Ugotować na półtwardo.Następnie szparagi zmieksować blenderem.Potem zmiksowane szparagi włożyć do wywaru.Zagotować.Koperek posiekać dodać do zupy.Doprawić dodać śmietany.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Karolcia12

29.11.2013 20:37
ciekawa ta zupa

Jolanta40

21.04.2012 17:55
bardzo apetyczna

Jolanta40

21.04.2012 17:55
bardzo apetyczna

malaczarna23

14.02.2012 10:54
pyszna

goofy9

03.07.2011 22:35
super zupka

gusia1000

17.05.2011 17:49
Nie jadłam takiej zupy nigdy.

patusia

30.01.2011 23:42
Wygląda pysznie i na pewno tak samo smakuje :)

gusia1000

24.12.2010 00:43
Nigdy takiej zupy nie jadłam i na pewno jest dobra.

PaniMISIOWA

12.12.2010 12:59
jeszcze nigdy nie próbowałam szparagowej...

Goya

30.11.2010 12:07
fajna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat