kopytka z łososiem i groszkiem

kopytka z łososiem i groszkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ugotowane ziemniaki

    600 g
  • ser kozi

    100 g
  • mąka

    1 szklanka
  • jajko

    1 sztuka
  • łosoś wędzony plastry

    100 g
  • groszek świeży

    100 g
  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • mleko

    1 i 1/2 szklanki
  • koper świeży

  • sól

  • pieprz

  • gałka muszkatołowa mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

600 g ugotowanych ziemniaków
100 g sera koziego
1 niepełna szklanka mąki
1 jajko
100 g łososia wędzonego
100 g groszku świeżego
2 łyżki masła
2 łyżki maki
1.5 szklanki mleka
koper
sól, pieprz, gałka muszkatołowa

• ziemniaki i ser mielimy
• dodajemy mąkę , jajko i sól, wyrabiamy ciasto, kroimy kopytka,
• gotujemy w osolonej wrzącej wodzie do chwili wypłynięcia, odlewamy i przelewamy zimną wodą,
• w garnku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i mieszamy,
• wlewamy powoli mleko ciągle mieszając, chwilę gotujemy, przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową,
• dodajemy groszek, porwanego łososia i posiekany koper mieszamy i wyłączamy płomień,
• podajemy z kopytkami

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

25.02.2012 17:47
apetyczne

Izabela/bella81

01.12.2010 10:28
pyszna potrawa:)

eli_555

25.11.2010 22:50
Ale pysznie wygląda.

Ewa104

31.10.2010 20:20
Rewelacyjny pomysł!

bogumiła3

27.09.2010 10:54
super

banditka

08.09.2010 11:21
poezja smaku i elegancji :)

agnieszka189

30.07.2010 10:37
fajne

anja3107

27.07.2010 14:57
i jak ładnie wygląda

iwa643

11.07.2010 08:01
pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat