Penne z sosem z Fety i tuńczyka:

Penne z sosem z Fety i tuńczyka:

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 10 dag miękkiej Fety ( Favity ),200 mll słodkiej śmietanki 30 %

  • 1 łyżka masła ,pieprz mielony,sól

  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
  • makaron penne

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować al dente makaron w osolonym wrzątku . W czasie kiedy makaron się gotuje roztopić w rondelku masło i wrzucić odsączonego tuńczyka .Smażyć 5 minut mieszając . Dodać rozkruszoną Fetę i wlać śmietankę .Gotować na małym gazie aż sos stanie się kremowy a ser cały roztopi. Doprawić pieprzem .Odcedzić makaron i włożyć powrotem do garnka .Wlać sos , wymieszać , zostawić na chwilę by makaron wchłonął część sosu .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Halusia

03.07.2011 10:41
Pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat