Kotlety ziemniaczane

Kotlety ziemniaczane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • jajka

    2 szt
  • cebula

    5 dag
  • olej

    4 łyżki
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • bułka tarta

    1/2 szklanki
  • ziemniaki ugotowane

    zmielone kg
  • sól ziołowa

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do ziemniaków dodać obie mąki, cebulę zrumienioną na oleju, jajka, sól ziołową oraz pieprz i starannie wyrobić. Z tak przygotowanego ciasta na stolnicy uformować wałek średnicy 7 cm. Kroić na kawałki grubości około 2 cm i formować kotlety grubości około 1 cm. Kotlety obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawać z sosami np.: pomidorowym, grzybowym lub cebulowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Habibi

01.11.2013 14:46
zdjęcie to chyba niekoniecznie od ziemniaczanych...

kotlet

20.03.2011 23:35
jeszcze takich nie próbowałem

szajba2

01.02.2011 16:01
lubię czasem zjeść dla odmiany takie kotlety

Babciagramolka

26.12.2010 08:56
A moze z grzybowym ? - marzenie

rakow2

21.10.2010 15:46
robię i lubię

Barbara55

17.09.2010 15:08
czasem takie robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat