Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto drożdżowe z nadzieniem z kapusty pekińskiej

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
do smaku
drożdże
do smaku
cukier
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
mleko
do smaku
jajko
do smaku
margaryna
do smaku
marchew
do smaku
kapusta pekińska
do smaku
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat
do smaku
Sklep Prymat
bulion warzywny
do smaku
olej
do smaku
Kucharek przyprawa do potraw
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdżowe z nadzieniem z kapusty pekińskiej

Z mąki, drożdży, jajek, mleka, rozpuszczonej margaryny, niewielkiej ilości cukru i soli wyrabiamy ciasto drożdżowe, przykrywamy je czystą ścierką i odstawiamy w ciepłe miejsce, aby urosło. Kapustę siekamy, marchew kroimy w paski, zalewamy bulionem i dusimy razem. Przyprawiamy przyprawą do bigosu, Kucharkiem, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dodajemy olej i dusimy jeszcze ok.15 min. Wyrośnięte ciasto drożdżowe rozwałkowujemy w prostokąt i wykładamy na środek ostudzony farsz. Zwijamy w roladę. Pieczemy na złoto w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 12.02.2014 12:01
dobre takie jedzonko :)
adam1f 16.01.2012 00:28
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak