Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa selerowo-ziemniaczana z mięsem

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy
1 szt
ćwiartka z kurczaka
1 szt
por
1 szt
marchewka
1 szt
ziemniaki
4-5 szt
oliwa
1 łyżka
mąka
1 łyżka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek-
do smaku
natka pietruszki
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa selerowo-ziemniaczana z mięsem

Mięso umyć, włożyć do garnka, wlać 1 l zimnej wody i gotować. W rondelku rozgrzać oliwę, wsypać pokrojony w krążki por, oczyszczony z włókien i pokrojony seler, podsmażyć. Następnie połączyć z gotującym się mięsem. 15 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i utartą na tarce o dużych oczkach marchewkę. Gdy mięso miękkie, wyjąć z zupy, pokroić na kawałki, włożyć z powrotem do zupy, dodać mąkę wymieszaną w1/2 szkl wody, zagotować, przyprawić do smaku. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 21.05.2013 19:54
Na obiad w sam raz.
IZABELA29 20.10.2012 09:26
bardzo apetyczna zupka, taką z pokrojonym mięskiem tez robię .
Justyna Jussstiii 27.11.2011 09:37
super
Iwona51
Iwona51 27.11.2011 00:55
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak