Smakusie

Smakusie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    4
  • mielone mięso

    30 dkg
  • jajko

  • bułka tarta

  • cebula

  • czosnek

  • olej do smażenia

  • sól

  • pieprz

  • żurawina

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Smakusie
Z 4 parówek drobiowych ściągamy osłonki przekrawamy na poł. Następnie wycinamy otworki wycinakiem do jabłek( środków).
Krok 2 - Smakusie
Parówki napełniamy suszoną żurawiną.
Krok 3 - Smakusie
Następnie przygotowujemy mięso mielone z kurczaka ( ok. 30 dkg): wbijamy jajko , dodajemy 3 łyżki bułki tartej , przeciśnięty ząbek czosnku i pokrojoną w kosteczkę cebulkę średniej wielkości.
Krok 4 - Smakusie
Przygotowanym mięsem oblepiamy parówki i obtaczamy w tartej bułce.
Krok 5 - Smakusie
Smażymy na złoto ze wszystkich stron na oleju.
Krok 6 - Smakusie
Smażymy na złoto ze wszystkich stron na oleju.
Krok 7 - Smakusie
Podałam je z ryżem
Krok 8 - Smakusie
Zrobiłam też sos chrzanowo- żurawinowy i wszystkim smakował obiadek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (41)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

tobi1989

28.06.2017 16:48
Pyszności :)

cookingangelika

24.04.2017 12:10
swietnie wygladaja

pestka

18.03.2017 16:05
wyglądają pysznie

ben-ka

01.03.2017 08:47
Brawo za pomysł !

Bożena Matuszczyk

27.01.2017 09:19
Pomysłowo i apetycznie;)

[email protected]

28.12.2016 02:23
Wygląda pysznie

ben-ka

28.09.2016 11:14
Z chęcią byśmy zjadły:)

IZABELA29

19.09.2016 12:28
Fajne danie

IZABELA29

03.08.2016 10:36
fajnie to wygląda

Grazyna0211

22.03.2016 10:18
świetny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat