Rydze w cieście

Rydze w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rydze

    1 kg
  • mąka

    25 dkg
  • jajka

    3 szt
  • olej

  • sól

  • pieprz

  • mleko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rydze czyścimy,myjemy i osuszamy-odcinamy trzonki.Z mąki jaj i mleka robimy geste ciasto.Maczamy kapelusze rydzów i wkładamy na rozgrzany olej

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat