Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pudding z budy

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek
6 sztuk
białko
4 sztuki
Goździki całe Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
skórka z cytryny
1 skórka
cukier
10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki
czekolada starta
10 dag
migdały
100 g
masło
trochę
mąka
troche
rodzynki
50 dag
cynamon
szczypta
Sklep Prymat
wino czerwone
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pudding z budy

Żółtka utrzeć z cukrem i migdałami na jednolitą masę, następnie dodać czekoladę, rodzynki, cynamon, utłuczony goździk, skórkę otartą z cytryny i tartą bułkę namoczoną w czerwonym winie. Następnie mieszając dodać ubite na pianę białka. Masę włożyć do formy wysmarowanej masłem, posypanej mąką i gotować na parze 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak