Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pieczeń rzymska

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
2 kg
cebula
2 szt
wędzony boczek
10 dag
brokuły
10 dag
koperek
1 pęczek
natka pietruszki
1 pęczek
marchewka
2 szt
pomidory
3 szt
pieczarki
5 szt
jaja
4 szt
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
pieprz
1 łyżeczka
Sklep Prymat
olej
1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń rzymska

boczek i cebulę kroimy w kostkę podsmażamy dodajemy do mięsa ze startą marchewką i posiekaną natką mieszamy i doprawiamy pomidory i brokuły kroimy blachę smarujemy olejem posypujemy bułką układamy 1/4 mięsa 1/2 warzyw 1/4 mięsa 1/2 warzyw 1/4 mięsa plasterki pieczarek i jaja posiekany koperek 1/4 mięsa przykrywamy folią i pieczemy godzinę w 175 C zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze 10 minut w 220 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak