Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

hiszpańskie buciki

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło
60 g
sól do smaku
Sklep Prymat
mąka pszenna
150 g
woda
5 łyżek
jajko
4
brandy
1 łyżeczka
cukier drobny
2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: hiszpańskie buciki

zagotować w głębokim garnku masło, wodę i sól. energicznym ruchem wsypać całą mąkę i mieszać tak długo, az powstałą bryła ciasta będzie odstawała od dna. Garnek zdjąć zognia i wkręćić do cista 1 jajko. Lekko przestudzić, a nastepnie dodać stopniowo po 1 jajku i brandy. Ciasto utrzeć na gładka masę. Podgrzać olej do temp 170 stopni. szprycerką wyciskać gwiazdeczki bezpośrednio na olej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak