Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kalarepa nadziewana ryżem i pieczarkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa
5 sztuk
ryż
1 szklanka
pieczarki
20 dag
śmietana
2 łyżki
ser żółty
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
szczypiorek
Sklep Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepa nadziewana ryżem i pieczarkami

Kalarepy obieramy, gotujemy w osolonej wodzie ok. 5 minut, obcinamy wierzch, wydrążamy a miąższ kroimy w kostkę. Ryż gotujemy na sypko, dodajemy do niego podsmażone pieczarki, miąższ, dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku. Całość mieszamy. Powstałym farszem nadziewamy kalarepy, posypujemy startym na tarce żółtym serem i zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 10.06.2012 11:42
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak