Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ZUPA Z WINEM – LE CHAUDEAU

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion
0,5 litra
żółtko jajek
1 sztuka
cukier
do smaku
cynamon
do smaku
Sklep Prymat
Goździki całe Prymat
Sklep Prymat
koperek
wino białe wytrawne
100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA Z WINEM – LE CHAUDEAU

Do słabego bulionu dolać białe wino (mocne). Żółtko rozrobić z cukrem i kawałkiem cynamonu. Dodać do bulionu. Podgrzewając dodać cynamon i koperek. Całość zagotować. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 25.04.2012 13:12
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak