Przepis i sposób przygotowania na: Piwne naleśniki ( 2 nadzienia)
Kroki postępowania
Szpinak rozmrażamy na patelni dodając śmietankę, pokrojoną dymkę i fetę (skrojoną w kostkę). Ilość sera jest zależna od gustu, ja polecam skroić pół kostki. To wszystko ma się podgrzewać na wolnym ogniu ok 10min.
Mięso mielone smażymy na oleju (lub innym dowolnym tłuszczu). Przyprawiamy do smaku (sól, pieprz). Dodajemy ząbek czosnku (pokrojonego w kosteczkę lub wyciśniętego przez prasę do czosnku). Gdy mięso będzie gotowe dodajemy majonez i ketchup. Na koniec dodajemy starty żółty ser.
- zwiniętych ruloników lub
-kieszonek (robimy z naleśników kieszonki napełnione farszem i związane np szczypiorkiem) lub
-złożone tylko na pół
Drobna sugestia: możemy zrobić do naleśników sos ze śmietanki i 1 ząbka czosnku, doprawiony solą i pieprzem do smaku.
Możemy również ułożyć naleśniki w naczyniu żaroodpornym i zapiec żółtym serem lub mozzarellą.
Smacznego :)