Chlebowa zapiekanka

Chlebowa zapiekanka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    1 kg
  • cebula biała

    50 dag
  • jajka

    3
  • masło

    2 łyżki
  • żółty ser

    30 plastry
  • chleb tostowy

    1 razowy suchy bochenek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chleb namoczyc ,cebulę posiekac i podsmażyc na złoty kolor na maśle. Chleb odcisnac ,połaczyc z cebulą .Mięso wyrobic z jajkami i doprawic do smaku .Formę do zapiekania wyłożyc folią aluminiową z dużym zapasem po bokach.Składniki układac warstwami :połowa mięsa,chleb z cebulą ,połowa plasterków sera,reszta mięsa ,reszta sera.Wierzch przykryc brzegami folii aluminiowej i zapiec przez 1 godzinę w temperaturze 180*C.

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

20.12.2013 20:58
ciekawy pomysł na zapiekankę

misia53

04.08.2013 13:26
interesujący pomysł

anemon

05.12.2011 08:25
Ciekawa i pomysłowa zapiekanka.

ben-ka

28.05.2011 09:05
warto spróbować.

MAŁY

09.04.2011 21:01
pysznie

Ela20

12.10.2010 18:58
Bardzo dobry pomysł na wykorzystanie suchego chleba, polecam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat