Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mintaj zapiekany z czerwonymi cebulami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj
80 dag
cebula czerwona
2 sztuki
mąka
2 łyżki
sok z cytryny
trochę
olej
3 łyżki
masło
łyzka
śmietana
1 szkl
jajko
1 sztuka
bazylia
troche
Sklep Prymat
tymianek
troche
rozmaryn
trochę
natka pietruszki
troche
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj zapiekany z czerwonymi cebulami

Filety skropić sokiem z cytryny, lekko posypać solą i zostawić na pół godziny w chłodnym miejscu. Drobno posiekane cebule zeszklić na oleju. Filety obtoczyć w
mące, usmażyć na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor.Żaroodporny półmisek wysmarować masłem, wyłożyć warstwą cebuli, na niej ułożyć filety, opruszyć solą i
pieprzem. Śmietanę dokładnie rozmieszać z jajem, dodać zioła, cukier, wymieszać, zalać rybę. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 15 - 20 min. Zapieczoną rybę
posypać posiekaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak