Gulasz węgierski

Gulasz węgierski

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    1 kg
  • cebula

    2 szt
  • papryka

    2 szt
  • Pomidory krojone z puszki

    2 puszki
  • ziemniaki

    5 szt
  • zacierki

    100 g
  • sól

  • pieprz

  • papryka słodka

  • przyprawa uniwersalna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz węgierski
W dużym garnku o grubym dnie szklimy cebule na oleju.
Krok 2 - Gulasz węgierski
Następnie dodajemy wołowinę pokrojoną w kostkę, doprawiamy przyprawami i chwile przesmażamy. Następnie wołowinę zalewamy wodą i dusimy 40 minut, co jakiś czas mieszając.
Krok 3 - Gulasz węgierski
Po tym czasie do garnka wrzucamy pokrojoną w paski paprykę, ziemniaki pokrojone w cząstki i pomidory z puszki. W razie potrzeby dolewamy jeszcze wody tak, aby warzywa mogły się ugotować w sosie. Dusimy 20 minut, co jakiś czas mieszając.
Krok 4 - Gulasz węgierski
Na koniec do gulaszu wrzucamy zacierki i gotujemy jeszcze 10 minut. Dla ostrzejszego smaku możemy dodać odrobinę tabasco lub ostrą papryczkę chili.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grazyna0211

07.04.2017 11:59
smaczny gulasz

IZABELA29

14.02.2017 15:51
Bardzo dobry i syty

Wacław

31.03.2014 10:22
bardzo lubie takie dania,moje ulubione smaki :-)

plocia

17.12.2013 21:33
Zawsze zachwycam się Twoimi fotkami wykonania dania :) przynajmniej gotować się przy nich nauczyłam hehe

pacpaw

24.11.2012 20:26
zachwyca smakiem i prostotą

smakowita

10.08.2012 17:30
taki gulasz to pychotka !

smakowita

10.08.2012 17:30
taki gulasz to pychotka !

smakowita

10.08.2012 17:30
taki gulasz to pychotka !

smakowita

10.08.2012 17:30
taki gulasz to pychotka !

Agnieszka_B

17.11.2011 20:26
Uwielbiam dania jednogarnkowe! A taki gulasz - pycha:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat