Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pasztet z pieczarek

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki
50 dag
wątróbki wołowe
15 dag
mąka pszenna
1 łyżka
cebula
1 szt
jajko
3 szt
mleko
1 szklanka
olej
2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
bułka czerstwa
3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z pieczarek

Umyte i pokrojone pieczarki udusić razem z pokrojoną cebulą na łyżce oleju. Wątróbki oczyścić, opłukać, obtoczyć w mące i usmażyć na pozostałym oleju. Bułki namoczyć w mleku i odcisnąć. Pieczarki, wątróbki i bułkę zmielić. Do masy dodać żółtka, zioła, pieprz i sól. Dokładnie wymieszać. Na końcu dodać ubitą na sztywno pianę i delikatnie mieszając polączyć z masą, Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wysypać bułką, przełożyć masę i piec 25-35 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Po ostudzeniu podawać do pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 24.01.2011 16:05
masz ci babo pasztet
rakow2
rakow2 11.10.2010 14:10
ciekawe
Barbara55 07.09.2010 15:06
takiego pasztetu jeszcze nie próbowałam
Małgorzata113 07.07.2010 09:36
Ciekawa jestem tego pasztetu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak