gruszki zapiekane z kremem

gruszki zapiekane z kremem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    4 sztuki
  • cukier

    4 lyzki
  • konfitura morelowa

    4 lyzki
  • jajka

    2 sztuka
  • cytryna

    1 sz
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki myjemy,obieramy i usuwamy gniazda nasienne.Wkladamy do rondla i wlewamy 250 ml wrzacej wody i 2 lyzki cukru.Przykrywamy i gotujemy 5 minut.Wyjmujemy,studzimy i napelniamy srodki konfitura.Przygotowujemy krem:zoltka ucieramy z 2 lyzkami cukru.Cytryne zcieramy na tarce i wyciskamy z niej sok.Dodajemy do zoltek.Z bialek ubijamy sztywna piane i laczymy z zoltkami.Gruszki ukladamy w naczyniu do zapiekania,nakladamy na nie krem i pieczemy w temp.180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

01.08.2010 07:42
pysznosci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat