Bułki faszerowane pieczarkami :

Bułki faszerowane pieczarkami :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 4 bułki,20 dag pieczarek, 1 łyżka masła

  • ¼ szklanki śmietanki słodkiej, sól, pieprz mielony, 8 łyżek utartego żółtego sera

  • serek topiony

    1 szt. (mały)
  • koperek

    1 łyżka (siekany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z bułek ściąć spodu. Wydrążyć środki. Pieczarki drobno usiekać i usmażyć na maśle na rumiano . Wlać śmietankę . Wsypać koperek . Włożyć serek topiony . Dusić , aż serek się rozpuści , a śmietanka trochę odparuje . Doprawić solą i pieprzem . Włożyć farsz do bułek . Każdą posypać 2 łyżkami utartego żółtego sera . Zapiekać w piekarniku , aż ser na wierzchu się rozpuści .

Podawać na ciepło .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bami

14.10.2011 15:05
Genialna sprawa - świetny pomysł na przyrządzenie bułek :)

Gosia32

10.03.2011 07:17
apetyczne

mehia

29.06.2010 08:24
proste i smaczne - to coś, co lubię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat