Blok czekoladowy

Blok czekoladowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 kostka
  • woda letnia

    2 łyżki
  • cukier

    1 szklanka
  • kakao

    3 łyżki
  • mleko w proszku

    2 szklanki
  • herbatniki

    5 małych paczek
  • orzechy

    garść
  • rodzynki

    garść
  • śliwki suszone

    garść
  • migdały

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka włożyć margarynę, 2 łyżki wody i szklankę cukru to wszystko rozpuścić i ostudzić. Po ostudzeniu dodać 3 łyżki kakao, 2 szklanki mleka w proszku. Do tego skruszyć herbatniki dodać orzechy, rodzynki i pokrojone suszone śliwki. Całość porządnie wymieszać. Przełożyć do szklanego naczynia bądź tortownicy. Odstawić do lodówki na około 1 godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

17.03.2012 19:37
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat