Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Boczniaki w majonezie i panierce

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczniaki
3 szt.
majonez tradycyjny
2 łyżki
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
mąka pszenna
2 łyżki
jajko
1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki
olej roślinny
200 ml
Pieprz czarny mielony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniaki w majonezie i panierce

W jedną miseczkę wsypujemy mąke, w drugą - roztrzepane widelcem jajo z solą i pieprzem, a w trzecią - bułkę tartą. Boczniaki najpierw smarujemy majonezem, potem obtaczamy w mące, potem w jajku i na koniec w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej roślinny. Kładziemy panierowane boczniaki, smazymy z obydwu stron na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 19.01.2012 10:20
ja nigdy nie jadłam boczniaków, czas spróbować :)
goofy9 14.11.2011 13:35
nigdy nie jadłam tak przygotowanych boczniaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak