Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pikantne kraby z majonezem i chili

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebulki dymki
3 szt
oczyszczone kraby w skorupach
4 szt(w sumie 550 g mięsa)
ser ricotta
85 g
sól
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat
majonez
300 ml
papryczka chili
1 szt
płatki chili
1 łyżeczka
chleb
4 kromki
papryka czerwona
1 szt
papryka zielona
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pikantne kraby z majonezem i chili

Nagrzać grill w którym będziemy przygotowywać tosty.Zielone chili i paprykę opłukać ,osuszyć,usunąć z nich gniazda nasienne i drobno pokroić.Czerwoną cebulę przekroić na pół,obrać i pokroić w cienkie plasterki.Cebulkę dymkę razem ze szczypiorkiem pokroić w plasterki.Wszystkie składniki wrzucić do miseczki.Mięso krabów wyjąć ze skorup.Dodać ser ricotta,dokładnie wymieszać,doprawić solą i pieprzem.Płatki chili połączyć z majonezem.W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem,przelać do miseczki i odstawić.Przygotować tosty,pokroić na trójkąty i ułożyć na talerzu.Na środku umieścić pastę z krabów,a z boku łyżkę majonezu z chili.Goście smarują tosty pastą z krabów i doprawiają majonezem z chili.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam12 23.11.2011 10:01
pychota
Justyna Jussstiii 15.11.2011 09:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak