Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z grillowaną papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 50 dag
cebula 1
tymianek
boczek 25 dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z grillowaną papryką

Ziemniaki wyszorowane, pokrojone w plastry układamy na blasze i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy około 30 minut w temp. 180 stopni. Cebulę kroimy w pół talarki, a paprykę w kostkę. Podsmażamy na suchej patelni by następnie dodać pokrojony boczek. Upieczone ziemniaki wymieszać z papryką, cebulą i boczkiem. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak