Przygotować masę orzechową:masło,cukier i miód roztopić,dodać orzechy i smażyć 3 min. Masa jabłkowa: jabłka obrać,zetrzeć na tarce do jarzyn,włożyć do garnka,dodać cukier i 1szklankę wody.Dusić bez przykrycia 10 min.zdjąć z ognia,dodać galaretkę orz żelatynę i dokładnie wymieszać. Krem:1 1/2 szkl. mleka zagotować z cukrem,pozostałe mleko wymieszać z żółtkami,mąką i wlać do wrzącego mleka,mieszając.Ugotowany budyń ostudzić i dodawać po łyżce do ucieranego masła na końcu dodać cukier wanilinowy. Ciasto: mąkę przesiać na stolnicę i posiekać z margaryną,dodać sodę,wymieszać ze śmietaną oraz pozostałymi składnikami i wyrobić gładkie ciasto.ciasto podzielić na 3 części i rozwałkować. Upiec dwa placki,trzecią częścią wylepić trzecią formę ,rozsmarować na niej masę orzechową i upiec.( w temp 180 stopni około 20 minut aż placki się zarumienią) Na jednym z upieczonych placków rozsmarować masę jabłkową ,przykryć drugim plackiem,wyłożyć na niego krem, całość przykryć plackiem z orzechami.