Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Suszone grzyby w postaci sosu ze świeżą natką pietruszki

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana
250 ml
mąka
50 gram
sól
do smaku
Sklep Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
do smaku
Sklep Prymat
natka pietruszki
3 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek
2 łyżki
Sklep Prymat
grzyby suszone
400 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Suszone grzyby w postaci sosu ze świeżą natką pietruszki

Grzyby namoczyć w wodzie około 2 godz. i w tej samej wodzie nalezy je ugotować. Wywar z grzybów odparować do 200 ml. Rozmieszać mąkę z ostudzonym wywarem z grzybów, dodać drobno posiekane grzybki, dodać sól, świezo zmielony pieprz, natkę, przyprawę Kucharek i zagotować. Zestawić z ognia, dodać śmietankę, wymieszać. Idealnie pasuje do ziemniaczków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak