Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto biszkoptowe przekładane.
Gdy biszkopt ostygnie przekroić go na 3 mniej więcej równe kawałki.
Pierwszy plaster posmarować warstwą dżemu truskawkowego.
Śmietanę w proszku najlepiej Śnieżkę przyrządzić według przepisu.Ubić na sztywno i dodać 1 łyżeczkę smietanfix.Brzoskwinie pokroić,odsączyć i zmieszać ze śmietaną.
Wszystko wylać na pierwszą warstwę ciasta.Wstawić do lodówki.
Gdy masa stężeje położyć na niej drugi plaster biszkopta również posmarować dżemem.Położyć kolejny plaster i na nim tym razem ułożyć:
wcześniej przygotowaną ubitą Śnieżkę z truskawkową schłodzoną lekko tężejącą galaretką.Wylać na ciasto i wstawić do lodówki.
Schłodzić.
P Y S Z N E.
Od siebie dodam iż ciasto z takimi dodatkami nie jest zbyt słodkie idealne na upalne niedzielne popołudnia.Śmietanę możemy mieszać z różnymi owocami ja tym razem zrobiłam z brzoskwiniami.W lecie idealne są truskawki.