Przepis i sposób przygotowania na: tagliatelle z kurczakiem i warzywami
Filety z kurczaka kroimy w grubą kostkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i obsmażamy na rozgrzanej oliwie. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, cebulę obieramy i kroimy w pół plasterki. Kurczaka ściągamy z patelni, a na pozostały tłuszcz wrzucamy cebulę i pieczarki - podsmażamy.
Brokuła dzielimy na różyczki, marchewkę i pora kroimy na plasterki, paprykę na paski. Pora kładziemy na sitku i przelewamy wrzątkiem. Brokuła gotujemy 3-4 minuty we wrzącej osolonej wodzie, wyciągamy łyżką cedzakową i wrzucamy do wody na 3 minuty marchewkę.
Do podsmażonych pieczarek dodajemy resztę warzyw, przyprawiamy ziołami i pietruszką, mieszamy i podsmażamy ok. 5-10 minut.
Na koniec smażenia dodajemy śmietanę, mieszamy i dokładamy filety i całość przekładamy na makaron.