Krokiety z kapustą i grzybami

Krokiety z kapustą i grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 kg
  • mleko

    2 l
  • sól

    2 łyżeczki
  • oliwa

    1/2 szk
  • jajka

    3 szt
  • kapusta kiszona

    800 g
  • cebula

    3 szt
  • sól, pieprz

    do smaku
  • bułka tarta

    do panierowania
  • jajka

    3 do obtaczania
  • oliwa

    do smażenia
  • grzyby

    800 ugotowane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę gotujemy, studzimy, kroimy.

Cebulę kroimy w kostkę, smażymy, dodajemy posiekane lub zmielone przez maszynkę o grubym sitku grzyby.
Wszystko łączymy, solimy i pieprzymy do smaku.

Składniki na naleśniki dokładnie rozrabiamy na jednolitą masę.
Smażymy naleśniki bez polewania tłuszczem patelni.
Na usmażone naleśniki kładziemy po czubatej łyżce stołowej farsz, składamy w kopertę. Moczymy w roztrzepanych jajkach, panierujemy w bułce tartej i podsmażamy na oleju na złoty kolor.

Jeżeli nie mamy świeżych lub mrożonych grzybów, możemy dodać pieczarki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

02.04.2012 08:36
lubię takie

buksiak12

05.09.2010 16:44
ciekawy przepis

buksiak12

05.09.2010 16:44
ciekawy przepis

Dorota71

05.09.2010 16:21
super danie

Dorota71

05.09.2010 16:21
super danie

Emilia22

05.09.2010 15:57
smakowicie wygląda

Emilia22

05.09.2010 15:57
smakowicie wygląda

Emilia22

05.09.2010 15:56
fajny przepis

Emilia22

05.09.2010 15:56
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat