Kotlety z karkówki

Kotlety z karkówki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    1 kg
  • ocet

    2 łyżki
  • przyprawa do zup Kucharek

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • czosnek granulowany

    1 łyżeczka
  • mąka

    do obtaczania
  • jajka

    4-5 szt
  • bułka tarta

    do panierowania
  • pieczarki

    500 g
  • masło

    2 łyżki
  • papryka ostra mielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić na kotlety.
Do miski wrzucić mięso, dodać wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać razem z mięsem.
Odstawić na 15 minut.
Przygotować mąkę i bułkę tartą do obtaczania kotletów oraz w drugim naczyniu utrzeć jajka z odrobiną soli.
Na patelni rozgrzać oliwę, kotlet obtaczać w mące, jajku i bułce tartej po około 5 minut z każdej strony na średnim ogniu.

Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry i podsmażyć na maśle, posolić.
Usmażone kotlety posypać pieczarkami, podawać z ziemniakami, frytkami lub pieczonymi ziemniakami

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Smakosz6

18.11.2011 12:00
mniam

eli_555

17.09.2011 23:55
pycha

Sarenka

11.05.2011 18:42
Mój maz i córka lubia takie kotlety, ja mieso jadam rzadko :)

SmacznaPyza

27.12.2010 10:52
pycha! bardzo lubimy kotlety z karkówki

Ewa104

09.12.2010 11:58
Pycha!

wedith1

01.11.2010 09:24
Pyszności!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat