Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

aligot

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kartofle
1200 g
ser cantal
600 g
śmietana
150 ml
masło
2 łyżki
czosnek
3 ząbki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: aligot

Kartofle obrac, umyc i ugotowac w duzej ilosci osolonej wody (20-25 min).
Odcedzic, odparowac i zmiksowac na peree.Czosnek obrac i zmazdzyc. Ser zetrzec na tarce.Puree polaczyc z maslem i smietana. Dodac czosnek i starannie wymieszac.
Umiescic w pojemnym rondlu o duzej srednicy, ktory wstawic do odpowiedniej
wielkosci rynienki z wrzaca woda. Dodac ser i bardzo intansywnie mieszac drewniana lyzka, az do uzyskania jednolitej, lsniacej i ciagliwej masy. Doprawic sola i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak