Surówka majonezowa.

Surówka majonezowa.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewki

    2 szt
  • jabłka

    2 szt
  • natka pietruszki

    do smaku
  • biała część pora

    1 kawałek
  • sól, pieprz

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
  • majonez

    do smaku
  • troszkę oliwy z oliwek

  • kapusta pekińska

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, posolić delikatnie i troszeczkę polać oliwą z oliwek (jeśli używamy kapusty białej dobrze jest ją z solą i oliwą wygnieść ręką i później odlać powstały sok). Odstawić na kilka minut. Dodać utartą na tarce jarzynowej marchew i jabłka (skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały). Por drobniutko skroić, można przelać wrzątkiem. Posypać posiekaną natką z pietruszki. Doprwić solą, pieprzem, sokiem cytrynowym. Na koniec dać 2-3 łyżki majonezu, wymieszać i odstawić na 5-10 minut do lodówki. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelinapac

18.06.2011 18:29
super

misia53

08.09.2010 14:42
Lubię suróweczki z majonezem- a co tam kalorie!

Przemek4

30.07.2010 00:22
fajne

SmacznaPyza

16.07.2010 13:46
same witaminki...no, może poza majonezem :-))))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat